« Προηγούμενη σελίδα

ANEK

ANEK

«Ανώνυμη Ναυτιλιακή Εταιρεία Κρήτης Α.Ε.»

Η ΑNΕK είναι μία ελληνική εταιρεία που ιδρύθηκε το 1967 ως η πρώτη εταιρεία λαϊκής βάσης με στόχο τη βελτίωση των υπηρεσιών της ακτοπλοϊκής σύνδεσης της Κρήτης με την Ηπειρωτική Ελλάδα.

Σήμερα, η εταιρεία είναι πρωτοπόρος στον τομέα της ακτοπλοΐας στους θαλάσσιους δρόμους της Ελλάδας και της Αδριατικής, μεταφέροντας με αξιοπιστία επιβάτες και οχήματα, διαθέτοντας 10 σύγχρονα επιβατηγά οχηματαγωγά πλοία, ελληνικού νηολογίου, τα οποία είναι πιστοποιημένα με τα Διεθνή Συστήματα Ασφάλειας και Ποιότητας ISM & ISPS Systems, ΙSO & HACCP αντίστοιχα.

Επιπροσθέτως, εφαρμόζοντας την Διεθνή Σύμβαση STCW του 1995, που αφορά στην ποιότητα των πληρωμάτων, η ΑΝΕΚ έχει καταφέρει να διατηρήσει μια από τις πρώτες θέσεις στο χώρο της διεθνούς και εγχώριας ναυτιλίας.

Το 2010, η ΑΝΕΚ απασχόλησε 1.500 εργαζόμενους, μετέφερε 2,7 εκ. επιβάτες, 447 χιλ. αυτοκίνητα και 255 χιλ. φορτηγά. Ο Όμιλος ΑΝΕΚ εξυπηρετεί περισσότερα από 50 λιμάνια και πάνω από 100 προορισμούς στο Αιγαίο, το Ιόνιο και την Αδριατική.

Με τη διεύρυνση του εμπορικού της δικτύου, με την δημιουργία νέων δρομολογιακών γραμμών, με την αξιοποίηση των επενδυτικών ευκαιριών και των προκλήσεων στο ναυτιλιακό χώρο, με την υλοποίηση εύστοχων στρατηγικών marketing που λαμβάνουν υπόψη όλες τις σημαντικές ιδιομορφίες και τις επιμέρους ιδιαιτερότητες της κάθε αγοράς, ενεργοποιεί αποδοτικά και ανταγωνιστικά τόσο το συνολικό δυναμικό της όσο και το μεγάλο δίκτυο πωλήσεων και πρακτορείων που την αντιπροσωπεύουν, σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Παράλληλα, η ΑΝΕΚ διαχρονικά λειτουργεί με γνώμονα την εταιρική κοινωνική ευθύνη και παράλληλα με την επιχειρησιακή δραστηριότητά της προβαίνει σε μεγάλες περιβαλλοντικές, αθλητικές, πολιτισμικές χορηγίες, στηρίζει οικονομικά ιδρύματα κοινωνικού και φιλανθρωπικού χαρακτήρα, ενισχύει προσπάθειες διατήρησης της πολιτιστικής κληρονομιάς και προβολής της ιστορικής φυσιογνωμίας της Κρήτης και συμμετέχει στην τουριστική προβολή της χώρας.

Το Δεκέμβριο του 2008, στο πλαίσιο της ετήσιας απονομής των “5th Greek Shipping Awards” που διοργάνωσε η Lloyd’s List, η ΑΝΕΚ βραβεύτηκε ως «H Καλύτερη Εταιρεία της Χρονιάς 2008 για την Επιβατηγό Ναυτιλία».

Η ΑΝΕΚ είναι εταίρος του έργου ELINA.