« Προηγούμενη σελίδα

Δελτιο Τυπου 3

 Αθήνα, 7/6/2014
 

Το έργο ELINA (www.elina.org.gr) χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα LIFE και αφορά στην προώθηση της ολοκληρωμένης πράσινης διαχείρισης των πετρελαιοειδών αποβλήτων και καταλοίπων. Συντονιστής του έργου είναι η εταιρεία CYCLON ΕΛΛΑΣ Α.Ε. και εταίροι η Οικολογική Εταιρεία Ανακύκλωσης και η Ανώνυμη Ναυτιλιακή Εταιρεία Κρήτης Α.Ε. (ΑΝΕΚ).

 

Το έργο ΕLINA στοχεύει στη διαμόρφωση μίας ολοκληρωμένης πρότασης διαχείρισης πετρελαιοειδών αποβλήτων και καταλοίπων εφαρμόζοντας τις απαιτήσεις της εθνικής και ευρωπαϊκής περιβαλλοντικής νομοθεσίας. Για την επίτευξη αυτού του στόχου θα διερευνηθούν και θα παρουσιαστούν οι πρακτικές συλλογής και παράλληλα θα γίνουν προτάσεις για βελτίωση μέσω της αποδοτικότερης διαλογής στη πηγή.

 

Μια από τις δράσεις του ELINA είναι η διεξαγωγή Forum διάλογου με τους εμπλεκόμενους φορείς, ώστε να ενημερώνονται για την εξέλιξη του έργου, αλλά και να συνεισφέρουν με την τεχνογνωσία τους στη υλοποίηση του.

 

Στα 2 προηγούμενα Φόρουμ Διαλόγου παραβρέθηκαν εκπρόσωποι από το ΥΠΕΚΑ, τη βιομηχανία, τους οργανισμούς λιμένος, τη διαχείριση πετρελαιοειδών αποβλήτων και κατάλοιπων καθώς και από άλλους εμπλεκόμενους φορείς. Όλοι οι συμμετέχοντες έδειξαν έμπρακτο ενδιαφέρον για το ELINA και διάθεση συμμετοχής στις μελλοντικές δραστηριότητες διάδοσης του έργου.

 

Στις 7 Ιουνίου 2013 θα πραγματοποιηθεί το 3ο Forum διάλογου του έργου στις 10:00 π.μ. στο Πολυχώρο «104», Ευμολπιδών 41, Γκάζι και προσκεκλημένοι θα είναι όλοι οι ενδιαφερόμενοι για τις δράσεις του έργου δημόσιοι και ιδιωτικοί φορείς. Στο 3ο Forum θα συζητηθούν θέματα όπως η νομοθεσία σχετικά με τα πετρελαιοειδή απόβλητα και κατάλοιπα, η ασφαλής μεταφορά των επικινδύνων αποβλήτων κ.α. Το αναλυτικό πρόγραμμα των ομιλιών και πληροφορίες είναι διαθέσιμα στο www.elina.org.gr .

 

Είσοδος είναι ελεύθερη. Θα ακολουθήσει γεύμα. Παρακαλούμε κάντε κράτηση θέσης.

 

Το έργο συγχρηματοδοτείται από το LIFE+ Περιβαλλοντική Πολιτική και Διακυβέρνηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

 

Η διάρκειά του  είναι 36 μήνες, από αρχές Σεπτεμβρίου 2011 μέχρι τέλος Αυγούστου 2014.