« Προηγούμενη σελίδα

Δελτιο Τυπου 4

Αθήνα, 9/10/2013

Πετρελαιοειδή Απόβλητα και Κατάλοιπα από τα Λιμάνια!

 

Το έργο ELINA (www.elina.org.gr) χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα LIFE και αφορά στην προώθηση της ολοκληρωμένης πράσινης διαχείρισης των πετρελαιοειδών αποβλήτων και καταλοίπων. Συντονιστής του έργου είναι η εταιρεία CYCLON ΕΛΛΑΣ Α.Ε. και εταίροι η Οικολογική Εταιρεία Ανακύκλωσης και η Ανώνυμη Ναυτιλιακή Εταιρεία Κρήτης Α.Ε. (ΑΝΕΚ).

 

Το έργο ΕLINA στοχεύει στη διαμόρφωση μίας ολοκληρωμένης πρότασης διαχείρισης πετρελαιοειδών αποβλήτων και καταλοίπων εφαρμόζοντας τις απαιτήσεις της εθνικής και ευρωπαϊκής περιβαλλοντικής νομοθεσίας. Για την επίτευξη αυτού του στόχου θα διερευνηθούν και θα παρουσιαστούν οι πρακτικές συλλογής και παράλληλα θα γίνουν προτάσεις για βελτίωση μέσω της αποδοτικότερης διαλογής στη πηγή.

 

Στις 18 Οκτώβριου 2013 στις 9:30π.μ. στην Αίθουσα του ΤΕΕ, Νίκης 4, Σύνταγμα θα πραγματοποιηθεί το 4ο Forum διάλογου του έργου  και προσκεκλημένοι θα είναι όλοι οι ενδιαφερόμενοι για τις δράσεις του έργου δημόσιοι και ιδιωτικοί φορείς. Το 4ο Φόρουμ θα επικεντρωθεί στα ΠΑΚ που παράγονται από τα λιμάνια και στον τρόπο διαχείρισης τους.  Το αναλυτικό πρόγραμμα των ομιλιών και πληροφορίες είναι διαθέσιμα στο www.elina.org.gr .

 

Είσοδος είναι ελεύθερη. Θα ακολουθήσει γεύμα. Παρακαλούμε κάντε κράτηση θέσης.

 

Το έργο συγχρηματοδοτείται από το LIFE+ Περιβαλλοντική Πολιτική και Διακυβέρνηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

 

Η διάρκειά του  είναι 36 μήνες, από αρχές Σεπτεμβρίου 2011 μέχρι τέλος Αυγούστου 2014.