« Προηγούμενη σελίδα

Newsletter 11#

11/07/2014

ΑΝΕΚ LINES: Ημέριδα ευρωπαϊκού έργου ELINA

Η πορεία υλοποίησης του ευρωπαϊκού έργου ELINA, στο οποίο συμμετέχει η ΑΝΕΚ LINES, παρουσιάστηκε σε ημερίδα που πραγματοποιήθηκε σήμερα (3/7/2014) στα Κεντρικά Γραφεία της Εταιρείας, στα Χανιά.

Το έργο ΕLINA, με τίτλο “Ολοκληρωμένη Πράσινη Διαχείριση Πετρελαιοειδών Αποβλήτων και Καταλοίπων με βάση τον Κύκλο Ζωής”, αφορά στη δημιουργία μιας περιβαλλοντικά υπεύθυνης μεθόδου διαχείρισης αυτών των  αποβλήτων που παράγονται σε πλοία και βιομηχανίες της Ελλάδας.

 Περισσότερες πληροφορίες

 

ATHENS 2014 2nd International Conference on Sustainable Solid Waste Management, 12-14 Ιουνίου 2014

H Μονάδα Περιβαλλοντικής Επιστήμης & Τεχνολογίας (www.uest.gr) του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου σε συνεργασία με τον Ειδικό Διαβαθμιδικό Σύνδεσμο Νομού Αττικής, το Δήμο Αθηναίων, το Δήμο Αθηναίων, το Δήμο Κηφισιάς, την ΕΠΤΑ ΑΕ και το European Compost Network οργάνωσε με απόλυτη επιτυχία το ATHENS 2014 2nd International Conference on Sustainable Solid Waste Management από 12 έως 14 Ιουνίου 2014 στο πλαίσιο του LIFE+ έργου ATHENS-BIOWASTE (www.biowaste.gr & www.facebook.com/athensbiowaste), το οποίο υλοποιεί τη διαλογή στην πηγή και κομποστοποίηση βιοαποβλήτων σε συγκεκριμένες περιοχές των Δήμων Αθηναίων και Κηφισιάς. Το Συνέδριο ήταν υπό την αιγίδα της Ελληνικής Προεδρίας και του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής.

Περισσότερες πληροφορίες

Τα Ποσειδώνια 2014 πετυχαίνουν νέο ρεκόρ επισκεπτών.

 

Τα Ποσειδώνια 2014 ολοκληρώθηκαν στις 06.06.2014, σημειώνοντας νέα ρεκόρ επισκεπτών και χωρών που συμμετείχαν, γεγονός που επιβεβαιώνει την ηγετική θέση των Ποσειδωνίων ως το μεγαλύτερο ναυτιλιακό γεγονός στον κόσμο.

Συνολικά 19.421 επισκέπτες περιηγήθηκαν στους διαδρόμους των τεσσάρων αιθουσών του εκθεσιακού κέντρου Metropolitan Expo κατά τη διάρκεια της εβδομάδας των Ποσειδωνίων, καταγράφοντας δέκα τοις εκατό αύξηση σε σύγκριση με τη διοργάνωση του 2012. Επισκέπτες από 96 χώρες ήρθαν για να γνωρίσουν και να συνάψουν εμπορικές σχέσεις με τα μέλη της ελληνικής ναυτιλιακής κοινότητας, καθώς και με εκπροσώπους 1.843 εκθετών από συνολικά 93 χώρες – άλλο ένα ρεκόρ των Ποσειδωνίων, το οποίο επισφραγίζει την παγκόσμια απήχηση της έκθεσης.

Περισσότερες πληροφορίες

1ο Διεθνές Συνέδριο του έργου TEN ECOPORT – Διακρατική ενίσχυση του δικτύου ECOPORT8.

Το έργο, TEN ECOPORT, το οποίο υλοποιείται από τον Οκτώβριο του 2012 με τη συγχρηματοδότηση του ευρωπαϊκού προγράμματος συνεργασίας South East, οργάνωσε στις 3 Απριλίου 2014 το πρώτο του διεθνές συνέδριο με θέμα “Βιώσιμη ανάπτυξη των θαλάσσιων διαδρομών και των παράκτιων υδάτων”. Το συνέδριο πραγματοποιήθηκε στα Τίρανα της Αλβανίας και διοργανώθηκε  από το Πολυτεχνείο των Τιράνων και τη Λιμενική αρχή του Δυρραχίου με την υποστήριξη του Εθνικού Ινστιτούτου Μετεωρολογίας και Υδρολογίας της Βουλγαρικής Ακαδημίας των Επιστημών. Στο συνέδριο επίσης συμμετείχαν όλοι οι εταίροι του project TEN ECOPORT.

Περισσότερες πληροφορίες

Ευρωπαϊκή Ημέρα Ναυτιλίας 2014 – Βρέμη

 

Πραγματοποιήθηκε στη Βρέμη της Γερμανίας το διήμερο συνέδριο της Ευρωπαϊκής Ημέρας Ναυτιλίας στις 19 και 20 Μαΐου 2014 με σκοπό την ευαισθητοποίηση και την ενημέρωση του κοινού για τις ευκαιρίες που προσφέρει η θάλασσα, τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η ναυτιλία καθώς και τα σύγχρονα περιβαλλοντικά ναυτιλιακά προβλήματα. Η Ευρωπαϊκή Ημέρα Ναυτιλίας αφορά όλο το ναυτιλιακό κλάδο, το ναυτικό κόσμο, το θαλάσσιο περιβάλλον και τις παράκτιες περιοχές. 

Περισσότερες πληροφορίες