« Προηγούμενη σελίδα

Newsletter 7#

4ο Φορουμ Διαλόγου ELINA

img_5465Το 4o Φόρουμ του έργου ELINA πραγματοποιήθηκε στις 18 Οκτωβρίου 2013 στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του ΤΕΕ στην Αθήνα. Το κύριο θέμα του ήταν τα πετρελαιοειδή απόβλητα και κατάλοιπα (ΠΑΚ) που παράγονται από τα πλοία και τα οποία καλούνται να διαχειριστούν οι Οργανισμοί Λιμένος και οι σχετικές εταιρείες.

 

 

 Περισσότερες πληροφορίες

 Διαβούλευση σχετικά με την επιδίωξη στόχου μείωσης της ποσότητας των θαλάσσιων απορριμμάτων.

 

 

 

Ανοιχτό κάλεσμα για πολίτες, οργανώσεις να συμμετέχουν στην διαβούλευση. Ιδιαίτερη πρόσκληση απευθύνεται σε εκπροσώπους από τη διαχείριση αποβλήτων, από τον τομέα παραγωγής ή ανακύκλωσης πλαστικού, την αλιεία, τις μεταφορές, καταναλωτές, ΜΚΟ αλλά και από τις αρμόδιες αρχές που εμπλέκονται στην διαχείριση θαλάσσιων απορριμμάτων. Στόχος της διαβούλευσης αποτελεί η κατανόηση των εμπλεκόμενων φορέων ότι υπάρχει πλήθος δράσεων και πολιτικών που μπορούν να εφαρμόσουν ώστε να περιοριστεί το πρόβλημα των θαλασσίων απορριμμάτων.


Περισσότερες πληροφορίες 

Ελλάδα, Κύπρος και Μάλτα ενώνουν τις δυνάμεις τους

Κοινή πλεύση για IMO, ανακύκλωση πλοίων και εκπομπές αερίων θερμοκηπίου Κωστής Μουσουρούλης υπουργός Ναυτιλίας: «Με τη Μάλτα και την Κύπρο μοιραζόμαστε κοινές θέσεις και απόψεις για τις θαλάσσιες πολιτικές». Κοινό μέτωπο για τρία ακανθώδη θέματα που απασχολούν την ελληνική, αλλά και την ευρωπαϊκή ναυτιλία, συνέστησαν οι υπουργοί αρμόδιοι για τη ναυτιλιακή πολιτική, της Ελλάδας, Κωστής Μουσουρούλης, της Κύπρου, Τάσος Μητσόπουλος, και της Μάλτας, Joe Mizzi. Τα κύρια ζητήματα που συζητήθηκαν στη διάρκεια της τριμερούς συνάντησης εργασίας, αφορούν κυρίως στο διαδικαστικό πλαίσιο διαμόρφωσης θέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στο επίπεδο των επιτροπών του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού (ΙΜΟ), όπου εγκυμονεί ο κίνδυνος να μειωθεί η αξία της αυτόνομης παρουσίας της κάθε χώρας στον Οργανισμό.

 

 Διαβάστε περισσότερα

 Συνέντευξη του κ. Ψαρομιχαλάκη στο έργο ELINA

(Διεύθυνση Έρευνας & Ανάπτυξης/Hellenic Environmental Center)

Εκπρόσωποι έργου ΕLINA: Παπαθεοχάρη Σταυρούλα, Χρήστος Μιχαλόπουλος

Η εταιρεία Hellenic Environmental Center συλλέγει, μεταφέρει και επεξεργάζεται τα πετρελαιοειδή κατάλοιπα των πλοίων και χερσαίων μονάδων (βιομηχανικών, ναυπηγικών κα.), ενώ διαχειρίζεται επίσης όλα τα υγρά απόβλητα που παράγονται στα πλοία.

 Διαβάστε περισσότερα

 

Κριτήριο αναφοράς απόδοσης

Ο ιστότοπος του ESPO, ecoports.com, πραγματοποίησε το περιβαλλοντικό μέρος της Αναφοράς Απόδοσης Λιμανιών 2013, μέρος του οποίου συμπεριλήφθηκε και στο 6ο newsletter του ELINA. Στην έρευνα συμμετείχαν 79 λιμάνια από 21 χώρες. Συγκεκριμένα Αλβανία (12) Βέλγιο (2), Βουλγαρία (1), Κροατία (2), Κύπρος (1), Δανία(5), Εσθονία (1), Φιλανδία (3), Γαλλία (11), Γερμάνια (4), Ελλάδα (8), Ιρλανδία (3), Ιταλία (5), Λετονία (1), Λιθουανία (1), Ολλανδία (6), Νορβηγία (1), Πορτογαλία (2), Ισπανία (5), Σουηδία (4) και Ηνωμένο Βασίλειο (12).

  Διαβάστε περισσότερα

 

 

Συναντήσεις του υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου στο Λονδίνο.

Ο υπουργός Ναυτιλίας, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, με το γενικό γραμματέα του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού, Koji Sekimizu.Συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού (IMO) κ. Koji Sekimizu, είχε στο Λονδίνο, όπου βρίσκεται η έδρα του IMO, ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Διαβάστε περισσότερα