« Προηγούμενη σελίδα

Newsletter 8#

Έργο «SYNTHESIS» στο πλαίσιο του προγράμματος MARCO POLO II


To Πρόγραμμα MARCO POLO II έχει ως στόχο τη μείωση των οδικών εμπορευματικών μεταφορών, τη μείωση της ρύπανσης και την προώθηση εναλλακτικών τρόπων μεταφοράς εμπορευμάτων.

 

 Περισσότερες πληροφορίες

 

Ημερίδα με θέμα «Ασφάλεια στα Ευρωπαϊκά Λιμάνια»


Ο ΟΛΠ Α.Ε., η Ένωση Λιμένων Ελλάδος (ΕΛΙΜΕ) και τα κοινοτικά προγράμματα SUPPORT και SEE MARINER διοργάνωσαν στις 10.12.2013 Ημερίδα με θέμα «Ασφάλεια στα Ευρωπαϊκά Λιμάνια». Στην Ημερίδα έλαβαν μέρος εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, εκπρόσωποι τεσσάρων ευρωπαϊκών λιμένων οι οποίοι συμμετέχουν στα προγράμματα, αξιωματικοί του ΥΝΑ, καθηγητές ΑΕΙ, στελέχη του ΟΛΠ Α.Ε. και της ΕΛΙΜΕ και εκπρόσωποι φορέων και χρηστών του λιμένα.

 Περισσότερες πληροφορίες

Μπορεί ένα λιμάνι να είναι πράσινο όταν η πόλη που το αγκαλιάζει είναι γκρίζα;

Τι είναι «Πράσινο Λιμάνι»; Ποιες είναι οι επιπτώσεις του λιμανιού στον Πειραιά;
Είναι τα δύο βασικά ερωτήματα που έμειναν αναπάντητα στην σημαντική εσπερίδα που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 27 Νοεμβρίου, στην Αίθουσα Συνεδρίων του Πανεπιστημίου Πειραιά από το ΕCOCITY με τη συνεργασία της Μονάδας Βιώσιμης Κινητικότητας, Εργαστήριο Γεωγραφίας και Ανάλυσης χώρου της Σχολής Αγρονόμων και Τοπογράφων Μηχανικών του ΕΜΠ, του Τμήματος Ναυτιλιακών Σπουδών της Σχολής Ναυτιλίας και Βιομηχανίας του Πανεπιστημίου Πειραιώς και της Ένωσης Πτυχιούχων Περιβαλλοντολόγων Ελλάδας.

 Περισσότερες πληροφορίες

Γ. Μανιάτης: Οι προτεραιότητες της ελληνικής προεδρίας για το περιβάλλον


Κυριακή, 15 Δεκεμβρίου 2013 18:31
Το πρόγραμμα της επικείμενης ελληνικής προεδρίας στα θέματα Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής παρουσίασε ο υπουργός Περιβάλλοντος, Γιάννης Μανιάτης, ο οποίος συμμετείχε την Παρασκευή στο Συμβούλιο Υπουργών Περιβάλλοντος των Κρατών Μελών της Ε.Ε., στις Βρυξέλλες.


Ο υπουργός ΠΕΚΑ αναφέρθηκε κατ’ αρχάς σε μια οριζόντια θεματική προτεραιότητα της ελληνικής προεδρίας, για το πρώτο εξάμηνο του 2014, που αφορά στη Θαλάσσια Πολιτική της ΕΕ. Στο πλαίσιο αυτό, η ελληνική προεδρία φιλοδοξεί να αναλάβει σημαντική δράση στον ανασχεδιασμό της Θαλάσσιας Πολιτικής της Ε.Ε. με ορίζοντα το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο του Ιουνίου 2014, ώστε σε αυτή να περιληφθούν, εκτός της αναπτυξιακής διάστασης, θέματα όπως το περιβάλλον, η ασφάλεια, η ενέργεια, οι μεταφορές, ο τουρισμός και η Ευρωπαϊκή Στρατηγική για την Αδριατική και το Ιόνιο.

 Περισσότερες πληροφορίες


 «Αυστηρότερη συστηματοποίηση των περιβαλλοντικών κανονισμών στα λιμάνια»

Δηλώσεις του προέδρου του ΟΛΠ Γ. Ανωμερίτη σε ημερίδα
Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου 2013

Στην ημερίδα εξετάστηκαν τα περιβαλλοντικά προγράμματα του ΟΛΠ, στο πλαίσιο των ευρωπαϊκών δράσεων, σε συνεργασία με πανεπιστήμια και ιδιωτικούς φορείς.
Την ανάγκη συστηματοποίησης ακόμα πιο αυστηρά των κανόνων προστασίας του περιβάλλοντος στα λιμάνια υπογράμμισε ο πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς, Γιώργος Ανωμερίτης, μιλώντας σε ημερίδα για το περιβάλλον στα ευρωπαϊκά λιμάνια.

 Περισσότερες πληροφορίες


Βαρβιτσιώτης: Τα λιμάνια να αντιμετωπιστούν ως στρατηγικά σημεία ανάπτυξης

 

«Η Ελλάδα είναι έτοιμη να συνεργαστεί με υποψηφίους επενδυτές στη λιμενική βιομηχανία», τόνισε ο υπουργός Ναυτιλίας
Την εκτίμησή του ότι τα λιμάνια της χώρας θα πρέπει να αντιμετωπιστούν ως στρατηγικά σημεία για την ανάπτυξη εξέφρασε ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης σε συνέντευξή του στην παγκόσμια ναυτιλιακή εφημερίδα Lloyd΄s List.

 Περισσότερες πληροφορίες